סדנאות לבוגרים ולאזרחים ותיקים
סדנאות צ'יף השבט תוכננו בקפידה סביב העיסוק בנושאים המרכזיים המעסיקים את אוכלוסיית האזרחים הותיקים. הקבוצות הן קבוצות בעלות נופך אישי והן קבוצתי ומטרתן להעשיר את חיי האזרח הותיק\ה, לאפשר לו לעבד את מהלך חייו בדרך של סיפור וכתיבה, ולהעצים את מקומם בעיני המשפחה, הקהילה בה הם חיים ובעיני עצמם.
כמו כן, הסדנאות מיועדות לותיקים המעוניינים ומסוגלים לקיים שיח ודיון קבוצתי מפרה באווירה פתוחה וחיובית.
הסדנאות מיועדות לבני 60 ומעלה, ללא רקע בכתיבה ונערכות עם מינימום של 8 משתתפים ומקסימום- 15 , ומתקיימות בתדירות של מפגש אחד לשבועיים.
סדנאת "החיים כאסופת סיפורים"
בסדנא זו חברי הקבוצה יעברו תהליך היכרות עם חייהם מנקודת מבט סיפורית:
נבחן את האופן שבו חיינו יכולים להפוך לסיפור, ונתחקה אחר אותן צמתים בחיינו אשר השפיעו ועיצבו את זהותנו וחיינו- ונתעדם כאסופה של סיפורים קצרים.
הסיפורים נכתבים על ידי חברי הקבוצה או ע"י המנחה (לפי הרצון והיכולת של כל משתתף\ת).
תוצר הסדנא:
לצד התהליך האישי, בסיום הסדנא לכל חבר בקבוצה תהיה אסופה של סיפורים קצרים כתובים פרי עטו (או ע"י המנחה, כפי שיתואם מראש). סיפורים אלו מהווים בסיס לכתיבת אוטוביוגרפיה (סיפור חיים).
מילים טובות מלקוחות אודות הסדנא:
"כך, ערב אחד ישבתי בקבוצה וסיפרתי את הסיפור האישי שלי מתוך תהליך הסכם השלום עם מצרים. לשמחתי, הרגשתי שהמשתתפים מרותקים לסיפור וחצי שעה הפכה לשעה. הלכתי הביתה והמוח עבד שעת נוספות. החלטתי שהגיע הזמן להעביר את המורשת. הזמנתי כמה שיותר מפני המשפחה וסיפרתי להם את הסיפור. הם היו מופתעים, מפני שלא את הסיפור הזה לפני כן וביקשו לשמוע סיפורים נוספים. מאז, בניתי מצגת וסיפרתי את הסיפור בעוד כמה פורומים קהילתיים. אין לי ספק שסיפור זה לא היה יוצא לאור לאחר 42 שנים אילולא לא הייתי שותף לסדנא 'החיים כאסופת סיפורים'. הדינמיקה בין חברי הקבוצה והסיפורים שלהם עצמם נתנו לי את הכוח והאומץ לספר, ועזרו לי להבין שניתנה לי הזכות לחיות חיים השזורים בהסטוריה של מדינת ישראל. לכן חובתי להמשיך להפיצו. אל תהססו- ספרו!"
רוני לובינגר, גבתון, 2019.
מה מספרים לקוחות נוספים? אפשר לקרוא כאן
סדנאת "כרטיסי הביקור של חיי"
איך אנו עונים על השאלה: "מי אני?"
חיינו מורכבים מאינסוף זהויות ותפקידים אשר שימשו אותנו במהלך חיינו: האישיים, המשפחתיים, המקצועיים- והרבה מעבר. בסדנא נתחקה אחר זהויות אלו, ונקרוץ מהן סיפורים קצרים אשר יבטאו את מכלול חיינו על היבטיו השונים בעבר- בהווה- וגם בעתיד.
תוצר הסדנא: לצד התהליך האישי, בסיום הסדנא לכל חבר בקבוצה יווצר מכלול של סיפורים קצרים, כמספר "כרטיסי הביקור" של חייו, אשר ישקפו נאמנה את שלל זהויותיו לאורך השנים.
מילים טובות מלקוחות אודות הסדנא:
"לראשונה סיפרתי על הייאוש מילדותי- ונשארתי בחיים. למדתי להקשיב לעצמי כשאני מספרת סיפור מחיי וזה הכין אותי לכך שבערב יום השואה סיפרתי את הסיפור של סבתי, ואז עצרתי וסיפרתי גם את הסיפור שלי עם סבתא כדי שהסיפור יהיה יותר אישי ורגשי. זו היתה הצלחה כבירה. נוכחתי לדעת שחשוב לי לא פחות לספר גם על עצמי"
נילי שחר, קבוצת שילר, 2019
מה מספרים לקוחות נוספים? אפשר לקרוא כאן
מה עושים עם הסיפורים שנכתבו?
התנדבות בקהילה
בהתאם לסיפור, התנדבות בקרב ילדים, נוער ומבוגרים במסגרות שונות בקהילה ומערכת החינוך לשם חיבור קהילתי וחיזוק הקשר הבין דורי
'אירוע השקה'
קיום 'אירוע השקה' שבו כל משתתף יקריא סיפור פרי עטו במסגרת הדיור המוגן\ מועדון ותיקים\ מועדוני חברים לשם העמקת היכרות הדדית ויצירת חברויות חדשות
חגים ומועדים
קיום הקראות הסיפורים במועדים רלוונטיים לאורך השנה (יום השואה והגבורה, יום העצמאות, יום העלייה, המעשים הטובים וכו'). מאפשר יציקת תוכן אישי ורגשי לטקסים ולארועים